Match com recension

Match – Recension 2021

I det här inlägget har jag skrivit en recension av dejtingsidan Match.com.

Match.com recension

Match – Summering

OmdömeOmdöme 5
MålgruppAlla!
Lanserad2002
Gratis versionJa
Har appJa

Fördelar ?

 • Bästa dejtingsidan 2021!
 • Många aktiva medlemmar
 • Seriös dejtingsida
 • Swipe-funktion
 • Event-kvällar
 • Modern app

Nackdelar ?

 • Premium-medlemskap krävs för obegränsad kommunikation

Match är enligt mig den bästa och mest kompletta dejtingsidan för dig som söker ett seriöst förhållande. Det är 100% gratis att registrera sig, och sajten har ett stort antal aktiva användare i hela Sverige. Målgruppen är bred, men extra god chans har du som är mellan 25- 60 år. För att kunna skicka obegränsat med meddelanden krävs dock ett premium-medlemskap, vilket är en av sajtens nackdelar. Förutom det har sajten bra swipe- och sökfunktioner vilket hjälper en att hitta potentiella partners. Min rekommendation är att du registrerar dig gratis och ser hur utbudet av singlar är i just din stad. Lycka till!


1. Registrering

Match registrering

Det är väldigt enkelt att registrera sig hos Match (både på dator, mobil och app), och det går bara på några få minuter. Du fyller först i information om dig själv, hur gammal du är, var du bor etc. Därefter får du svara på några personliga frågor om dig och ditt yttre, i stil med:

 • Har du barn?
 • Vill du ha barn?
 • Vilken utbildning har du?
 • Hur lång är du?
 • Vilken kroppsbyggnad har du?
 • Hur långt hår har du?

Därefter kommer några frågor om hur din drömdejt skulle vara. Om du inte vill svara på frågorna är det bara att välja “Jag vill inte svara”. Det är helt gratis att registrera sig och det enda du behöver är en mailadress.


2. Pris

Det är helt gratis att registrera sig på Match. För att få full tillgång till sajten krävs det dock att du skaffar ett premium-medlemskap, eller ”Prenumerera”, som de själva kallar det.

Största fördelen med att vara betalande medlem är att du får tillgång till obegränsad kommunikation på sajten – vilket är viktigt på en dejtingsajt. Du kan även se vem som har gillat dig, och du slipper även se annonser. Men som sagt, det viktigaste är helt klart att du kan läsa och skicka obegränsat med meddelanden.

Match pris kostnad
VaraktighetTotaltPris/mån
1 månad389 kr389 kr
3 månader747 kr249 kr
6 månader1194 kr199 kr

Ska jag hitta något negativt med Match är det att premium-medlemskapet är något kostsamt. Priset per månad blir dock lägre om du väljer 6 månader (å andra sidan blir totalbeloppet högre). Du får helt enkelt fundera vad som passar dig bäst. Samtidigt, skulle din drömpartner finnas på Match är några hundralappar en ganska världslig summa ?


3. Funktioner

På Match finns det en swipe-funktion där du helt enkelt får upp potentiella dejtingpartners, som du ska “swipea” höger eller vänster på. Detta är enligt mig den bästa funktionen på sajten:

Match swipe funktion

De har även en traditionell sökfunktion, där du kan söka efter andra medlemmar utifrån mängder av kriterier, bland annat ålder, geografi, längd, hår, ursprung, yrkesliv, värderingar, intressen:

Match sökfunktion

4. App

Match app recension

Match har en väldigt lättanvänd app som jag rekommenderar dig att använda. Du får tillgång till samma funktioner som om du använder Match i en webbläsare (Safari, Chrome etc). Här är appens omdömen på App Store och Google Play:

 • App Store: 3,6/5
 • Google Play: 3,5/5

5. Fejkade profiler

Av min erfarenhet är Match en av dejtingsidorna med lägst andel fejkade användare. Dessutom modereras alla bilder och presentationer – vilket minskar risken för oseriösa och fejkade användare.


6. Vanliga frågor

Här besvarar jag några vanliga frågor om Match.com.

? Vad kostar det att bli medlem på Match.com?

Det är helt gratis att bli medlem hos Match. Priset för att bli premium-medlem är 199 – 389 kr/mån.

? Hur kommer jag i kontakt med Match?

Enklaste sättet att komma i kontakt med Match är genom ett kontaktformulär på deras hemsida – klicka på ”Kontakta oss” längst ner och sedan ”Kontakta kundtjänst”. Du kan även komma i kontakt med Match via mail: support@help.match.se

? Hur många medlemmar har Match.com?

I Sverige har de enligt egen utsago över 20 000 aktiva användare varje dag.

? Hur avslutar jag mitt konto hos Match?

Detta gör du enklast via datorn eller webbläsaren i mobilen, och alltså inte i appen. Gå till din profil, och klicka på kugghjulet i högra hörnet. Scrolla ner och välj ”Stäng mitt konton”. Som sagt, detta verkar inte gå att göra från appen av någon anledning.

? Hur avslutar jag min prenumeration?

Logga in och klicka sedan på ”Mitt konto”. Därefter klickar du på ”Hantera min prenumeration”.


7. Sammanfattning

Omdöme 5

Match är enligt mig en av de bästa dejtingsidorna i Sverige. Sajten har många användare med samma mål – att hitta ett seriöst förhållande. Själva sajten är väldigt modern och lättnavigerad, och den har bra och användbara funktioner. Att premium-medlemskapet kostar är en nackdel, men det resulterar också i att du endast kommer hitta personer som är seriösa i sitt dejtande. Summa summarum: var du än bor och hur gammal du än är så bör du ge Match.com en chans. Registrera dig gratis och se hur utbudet av potentiella partners är i din stad. Lycka till!