Dejtingsidor 2022

19 bÀsta dejtingsidorna 2022 (och 7 sajter att undvika!)

I det hÀr inlÀgget har jag gjort en topplista med de 19 bÀsta dejtingsidorna 2022. Jag har skrivit en kort sammanfattning för varje sajt, och Àven sammanstÀllt lite korta fakta.

Om du Ă€r osĂ€ker pĂ„ om en viss dejtingsida passar dig eller inte – registrera och gör en egen bedömning. De allra flesta sajterna har gratis registrering, sĂ„ du behöver inte betala en krona innan du vet att dejtingsidan kommer vara till nĂ„gon hjĂ€lp. DĂ„ kan du ocksĂ„ avgöra om det i ditt fall finns tillrĂ€ckligt mĂ„nga medlemmar och potentiella partners att vĂ€lja bland.

LÀngst ner i artikeln har jag Àven skrivit om 7 dejtingsidor som har alldeles för mÄnga fejkade profiler och som du bör hÄlla dig ifrÄn.

1. Match.com – BĂ€st i test 2022

Match com
OmdömeOmdöme 5
MĂ„lgruppAlla!
Lanserad2002
Gratis versionJa
Har appJa

Match Ă€r en av de absolut största och mest seriösa dejtingsidorna som finns pĂ„ den Svenska marknaden 2022. Match har ett stort antal aktiva medlemmar och pĂ„ sajten finns flera anvĂ€ndbara funktioner. De anordnar ocksĂ„ olika sorters events för sina medlemmar – vilket kommer hjĂ€lpa dig att hitta en partner. Det Ă€r enkelt att registrera sig och lĂ€tt att komma igĂ„ng.


2. Elitsinglar

Elitsinglar recension
OmdömeOmdöme 4
MĂ„lgruppVĂ€lutbildade
Lanserad2013
Gratis versionJa
Har appJa

Elitsinglar Àr en etablerad, sÀker och seriös dejtingsida riktad till akademiker. NÀr du registrerar dig fÄr du göra ett personlighetstest, som ligger till grund för den matchmaking som sajten gör Ät dig. Du kan registrera dig gratis, men det krÀvs ett premium-medlemskap för att nyttja alla funktioner pÄ sajten. Elitsinglar Àr öppet för alla, och har inga inkomstkrav (eller andra krav). HÀr Àr min fullstÀndiga recension av Elitsinglar.


3. Ourtime

Ourtime recension 2022
OmdömeOmdöme 4
MĂ„lgrupp50+
Lanserad2017
Gratis versionJa
Har appJa

Ourtime Ă€r en seriös dejtingsida som riktar sig till dig som vill dejta och Ă€r 50+. Varje profil med tillhörande bilder modereras – vilket ökar sĂ€kerheten och minskar risken för falska profiler. Ourtime har dessutom en anvĂ€ndarvĂ€nlig app. Gratis att registrera sig och enkel att anvĂ€nda. Ägaren Ă€r ”Match group”, som ocksĂ„ driver Match.com.


4. 50 Plus Match

50PlusMatch recension
OmdömeOmdöme 4
MĂ„lgrupp50+
Lanserad2008
Gratis versionJa
Har appJa

50 Plus Match Àr ytterligare en dejtingsajt som riktar sig till personer i 50-ÄrsÄldern och uppÄt. Sajten har ett fullgott antal medlemmar, och passar dig som söker en partner eller nya vÀnner. Finns Àven som app, bÄde för Android och iPhone.


5. HappyPancake

Happy Pancake recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppUnga vuxna
Lanserad2007
Gratis versionJa (100% gratis)
Har appJa

Happy Pancake Ă€r en bra och populĂ€r dejtingsida med över 800 000 anvĂ€ndare. Dejtingsajten Ă€r frĂ€mst inriktad pĂ„ Ă„ldersspannet 18-35 Ă„r. Förutom att den har ett stort antal anvĂ€ndare sĂ„ Ă€r sajten ocksĂ„ gratis att anvĂ€nda – den finansieras nĂ€mligen av annonser.


6. Badoo

Badoo recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppUnga vuxna
Lanserad2006
Gratis versionJa
Har appJa

Badoo Ă€r en av de större dejtingsidorna i Sverige, med ett stort antal aktiva medlemmar. Är du mellan 18-30 Ă„r bör du ge Badoo en chans. Dejtingsidan Ă€r modern, och har en snygg och anvĂ€ndarvĂ€nlig design. För att fĂ„ tillgĂ„ng till extrafunktioner kan du köpa sĂ„ kallade credits, men du kommer lĂ„ngt med gratisversionen. Finns Ă€ven som app till Android och iPhone.


7. eDarling

eDarling recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgrupp30+
Lanserad2010
Gratis versionJa
Har appJa (endast Android)

eDarling Ă€r en populĂ€r dejtingsajt som lĂ„ter dig göra ett personlighetstest – och dĂ€refter matchas du ihop med passande partners. Du kan registrera dig gratis, men för att nyttja sajten fullt ut krĂ€vs ett premium-medlemskap, med priser frĂ„n 299 kr/mĂ„n. eDarling har Ă€ven en app, dock endast för Android.


8. OkCupid

OkCupid recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppUnga vuxna
Lanserad2004
Gratis versionJa
Har appJa

OkCupid Àr en seriös dejtinsida som riktar in sig pÄ unga vuxna. Sajten (och appen) kÀnns modern och lÄter dig besvara ett gÀng frÄgor, för att sedan matcha ihop dig med andra anvÀndare. Gratisversionen kommer du lÄngt med. Enda nackdelen Àr att antalet anvÀndare i Sverige inte Àr jÀttestort Àn sÄ lÀnge.


9. Mötesplatsen

Mötesplatsen recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgrupp30-50 Ă„r
Lanserad2001
Gratis versionJa
Har appJa

Mötesplatsen Ă€r en dejtingsida som Ă€gs av Schibsted och som grundades 2001. Sajten Ă€r seriös och sĂ€ker, och har över 140 000 medlemmar, frĂ€mst i Ă„ldrarna 30-50 Ă„r. Du kan registrera dig gratis, men för att kunna kontakta andra medlemmar krĂ€vs ett VIP-medlemskap. Priset ligger pĂ„ mellan 149 – 299 kr/mĂ„n. Designen pĂ„ sajten Ă€r nĂ„got daterad.


10. NextLove

Next Love recension
OmdömeOmdöme 3
MÄlgruppSkilda och singelförÀldrar
Lanserad2013
Gratis versionJa
Har appJa

NextLove Àr en dejtingsida som riktar sig till skilda och singelförÀldrar. Enligt egna uppgifter har de 50 000 medlemmar i Sverige. Likt mÄnga andra dejtingsidor kan du registrera dig och spana in andra medlemmar gratis, men det krÀvs ett premium-medlemskap för att kunna kontakta andra. NextLove har en app bÄde för iPhone och Android.


11. Qruiser

Qruiser recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppHBTQ
Lanserad2000
Gratis versionJa
Har appNej

Qruiser Àr egentligen ingen dejtingsida, utan ett community för HBTQ-personer dÀr du ocksÄ kan hitta vÀnner. Den förtjÀnar dock att omnÀmnas, dÄ du har stora chanser att trÀffa en partner hÀr. Sajten har funnits sedan 2000, och har ett stort antal medlemmar. Det Àr helt gratis att anvÀnda sajten, vilket Àr ett stort plus. Designen Àr dock ganska gammalmodig.


12. KristenDate

KristenDate recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppKristna
Lanserad2007
Gratis versionNej
Har appJa

KristenDate Ă€r en perfekt dejtingsida för dig med kristna vĂ€rderingar – och Ă€r den största kristna dejtingsidan i Sverige. Medlemskapet kostar 49 kr/mĂ„n, och dĂ„ fĂ„r du tillgĂ„ng till alla funktioner. Det finns Ă€ven en app till iPhone och Android. Designen kĂ€nns dock nĂ„got gammalmodig.


13. Green Singles

Green Singles recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppVeganer
Lanserad2000
Gratis versionJa
Har appNej

Green Singles Ă€r en av de största dejtinsidorna för veganer och vegetarianer. Antalet medlemmar i Sverige Ă€r dock nĂ„got begrĂ€nsat. Du kan registrera dig gratis, men för att kunna nyttja alla funktioner krĂ€vs ett medlemskap. Designen Ă€r ganska daterad. Ett alternativ till Green Singles Ă€r annars grupper pĂ„ Facebook, bland annat ”Vegosinglar” och ”VeganSinglar”.


14. Victoria Milan

Victoria Milan recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppGifta personer
Lanserad2010
Gratis versionJa
Har appJa

Victoria Milan lanserades 2010 och Àr en nÄgot kontroversiell dejtingsida Àmnad för flirter och sexdejting. Du kan registrera dig gratis men för att nyttja hela sajten krÀvs det att du blir premium-medlem. I övrigt Àr sajten snygg och anvÀndarvÀnlig. Finns Àven en app till Android och iPhone. Största nackdelen Àr att det verkar finnas en del fejkade anvÀndare pÄ sajten.


15. Norrlandskontakten

Norrlandskontakten dejting
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppBoende i Norrland
Lanserad2003
Gratis versionJa
Har appNej

Norrlandskontakten Ă€r en dejtingsida som har funnits Ă€nda sedan 2003. Dejtingsajten har över 50 000 medlemmar, och mĂ„lgruppen Ă€r som namnet antyder personer boende i Norrland. Den Ă€r gratis att anvĂ€nda, och det Ă€r enkelt att registrera sig – sĂ„ bor du i Norrland bör du definitivt ge den ett försök. En nackdel Ă€r att designen av sidan Ă€r gammalmodig och ej mobilanpassad.


16. Zoosk

Zoosk recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppAlla
Lanserad2007
Gratis versionJa
Har appJa

Zoosk Àr en av de större dejtingsidorna och har anvÀndare över jorden. Den har dock haft sin storhetstid, och peakade för nÄgra Är sedan. Det Àr gratis att registrera sig, men för att du ska kunna skriva till andra medlemmar krÀvs ett premium-medlemskap. Det finns Àven en app för iPhone och Android.


17. Bodycontact

Bodycontact recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppSexuella kontakter
Lanserad1997
Gratis versionJa
Har appNej

Bodycontact Àr egentligen ingen dejtingsajt, utan en sajt för sexdating. Du som Àr ute efter en seriös relation bör alltsÄ gÄ vidare. Sajten har funnits sedan 1997, och har ett stort antal medlemmar. Hur fördelningen mÀn/kvinnor ser ut vÄgar jag inte uttala mig om. Sajten sÀgs funka bra för par som söker andra par eller killar.


18. Hemligg

Hemligg recension
OmdömeOmdöme 3
MĂ„lgruppSexuella kontakter
Lanserad2020
Gratis versionJa
Har appNej

Hemligg Àr en sajt/community för personer som gillar sex. Det Àr alltsÄ inte heller nÄgon dejtingsida i den bemÀrkelsen, utan en sajt för sexdejting. Hemligg öppnade relativt nyligen, och för att fÄ tillgÄng till sajten sÄ krÀvs en inbjudan (som du kan ansöka om pÄ hemsidan).


19. JustKiss

Justkiss omdöme
OmdömeOmdöme
MĂ„lgruppUnga vuxna
Lanserad2020
Gratis versionJa
Har appNej

JustKiss.se Àr en relativt nystartad dejtingsajt som fungerar helt okej. Den har en del buggar, och eftersom sajten Àr sÄ pass ny sÄ Àr antalet medlemmar relativt litet. Ett fullvÀrdigt medlemskap kostar en del, men att starta ett konto Àr helt gratis. Det finns dock betydligt bÀttre dejtingsidor (högre upp pÄ listan) som du bör anvÀnda innan du testar den hÀr.


7 dejtingsidor att undvika

NÀr man dejtar pÄ nÀtet Àr det tyvÀrr ofrÄnkomligt att man titt som tÀtt stöter pÄ fejkade profiler. Dessa gÄr att finna överallt, vilka sajter eller appar man Àn anvÀnder, men pÄ vissa stÀllen Àr de betydligt vanligare.

Jag tÀnkte bespara dig tid, energi och pengar genom att nÀmna ett par dejtingsidor som du bör undvika. Dels av egna erfarenheter, men ocksÄ frÄn vad jag lÀst pÄ nÀtet. Undvik följande:

Academic Singles. Dejtingsida för akademiker. Verkar dessvÀrre ha ett stort antal fejkade profiler. HÀr har Expressen och SVT skrivit artiklar om sajten.

C-Date. Dejtingsida inriktad pÄ tillfÀlliga sexkontakter. Verkar ha mÄnga fejkade profiler, och ska Àven vara svÄrt att sÀga upp abonnemang. Artikel frÄn SVT.

be2. Dejtingsida som ocksÄ verkar vara tvivelaktig. Artikel frÄn SVT och Expressen.

Flirtmatch. En ”dejtingsida” som utan tvekan Ă€r en bluff. Nyhetsinslag frĂ„n TV4.

Grannflirten. Liknande ”dejtingsida” som Flirtmatch. Verkar vara bluff rakt igenom.

Nordicflirt. Samma upplÀgg hÀr. Bluff och bÄg.

Snabbflirt. Ytterligare en ”dejtingsajt” med chattoperatörer som fĂ„r betalat för att chatta. Undvik!


Hoppas min sammanstÀllning över de 19 bÀsta dejtingsidorna hjÀlper dig i ditt dejtande. Kom ocksÄ ihÄg att jag i det hÀr inlÀgget endast har listat dejtingsidor, och inte dejtingappar. Jag har nÀmligen gjort en annan topplista, men dÄ med de bÀsta dejtingapparna 2022.

Om du Àr runt 50-strecket sÄ kan du dessutom spana in min lista över de 11 bÀsta dejtingsajterna för 50+.

Lycka till med ditt dejtande!