Dejtingsidor 2022

19 bästa dejtingsidorna 2022 (och 7 sajter att undvika!)

I det här inlägget har jag gjort en topplista med de 19 bästa dejtingsidorna 2022. Jag har skrivit en kort sammanfattning för varje sajt, och även sammanställt lite korta fakta.

Om du är osäker på om en viss dejtingsida passar dig eller inte – registrera och gör en egen bedömning. De allra flesta sajterna har gratis registrering, så du behöver inte betala en krona innan du vet att dejtingsidan kommer vara till någon hjälp. Då kan du också avgöra om det i ditt fall finns tillräckligt många medlemmar och potentiella partners att välja bland.

Längst ner i artikeln har jag även skrivit om 7 dejtingsidor som har alldeles för många fejkade profiler och som du bör hålla dig ifrån.

1. Match.com – Bäst i test 2022

Match com
OmdömeOmdöme 5
MålgruppAlla!
Lanserad2002
Gratis versionJa
Har appJa

Match är en av de absolut största och mest seriösa dejtingsidorna som finns på den Svenska marknaden 2022. Match har ett stort antal aktiva medlemmar och på sajten finns flera användbara funktioner. De anordnar också olika sorters events för sina medlemmar – vilket kommer hjälpa dig att hitta en partner. Det är enkelt att registrera sig och lätt att komma igång.


2. Elitsinglar

Elitsinglar recension
OmdömeOmdöme 4
MålgruppVälutbildade
Lanserad2013
Gratis versionJa
Har appJa

Elitsinglar är en etablerad, säker och seriös dejtingsida riktad till akademiker. När du registrerar dig får du göra ett personlighetstest, som ligger till grund för den matchmaking som sajten gör åt dig. Du kan registrera dig gratis, men det krävs ett premium-medlemskap för att nyttja alla funktioner på sajten. Elitsinglar är öppet för alla, och har inga inkomstkrav (eller andra krav). Här är min fullständiga recension av Elitsinglar.


3. Ourtime

Ourtime recension 2022
OmdömeOmdöme 4
Målgrupp50+
Lanserad2017
Gratis versionJa
Har appJa

Ourtime är en seriös dejtingsida som riktar sig till dig som vill dejta och är 50+. Varje profil med tillhörande bilder modereras – vilket ökar säkerheten och minskar risken för falska profiler. Ourtime har dessutom en användarvänlig app. Gratis att registrera sig och enkel att använda. Ägaren är ”Match group”, som också driver Match.com.


4. 50 Plus Match

50PlusMatch recension
OmdömeOmdöme 4
Målgrupp50+
Lanserad2008
Gratis versionJa
Har appJa

50 Plus Match är ytterligare en dejtingsajt som riktar sig till personer i 50-årsåldern och uppåt. Sajten har ett fullgott antal medlemmar, och passar dig som söker en partner eller nya vänner. Finns även som app, både för Android och iPhone.


5. HappyPancake

Happy Pancake recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppUnga vuxna
Lanserad2007
Gratis versionJa (100% gratis)
Har appJa

Happy Pancake är en bra och populär dejtingsida med över 800 000 användare. Dejtingsajten är främst inriktad på åldersspannet 18-35 år. Förutom att den har ett stort antal användare så är sajten också gratis att använda – den finansieras nämligen av annonser.


6. Badoo

Badoo recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppUnga vuxna
Lanserad2006
Gratis versionJa
Har appJa

Badoo är en av de större dejtingsidorna i Sverige, med ett stort antal aktiva medlemmar. Är du mellan 18-30 år bör du ge Badoo en chans. Dejtingsidan är modern, och har en snygg och användarvänlig design. För att få tillgång till extrafunktioner kan du köpa så kallade credits, men du kommer långt med gratisversionen. Finns även som app till Android och iPhone.


7. eDarling

eDarling recension
OmdömeOmdöme 3
Målgrupp30+
Lanserad2010
Gratis versionJa
Har appJa (endast Android)

eDarling är en populär dejtingsajt som låter dig göra ett personlighetstest – och därefter matchas du ihop med passande partners. Du kan registrera dig gratis, men för att nyttja sajten fullt ut krävs ett premium-medlemskap, med priser från 299 kr/mån. eDarling har även en app, dock endast för Android.


8. OkCupid

OkCupid recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppUnga vuxna
Lanserad2004
Gratis versionJa
Har appJa

OkCupid är en seriös dejtinsida som riktar in sig på unga vuxna. Sajten (och appen) känns modern och låter dig besvara ett gäng frågor, för att sedan matcha ihop dig med andra användare. Gratisversionen kommer du långt med. Enda nackdelen är att antalet användare i Sverige inte är jättestort än så länge.


9. Mötesplatsen

Mötesplatsen recension
OmdömeOmdöme 3
Målgrupp30-50 år
Lanserad2001
Gratis versionJa
Har appJa

Mötesplatsen är en dejtingsida som ägs av Schibsted och som grundades 2001. Sajten är seriös och säker, och har över 140 000 medlemmar, främst i åldrarna 30-50 år. Du kan registrera dig gratis, men för att kunna kontakta andra medlemmar krävs ett VIP-medlemskap. Priset ligger på mellan 149 – 299 kr/mån. Designen på sajten är något daterad.


10. NextLove

Next Love recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppSkilda och singelföräldrar
Lanserad2013
Gratis versionJa
Har appJa

NextLove är en dejtingsida som riktar sig till skilda och singelföräldrar. Enligt egna uppgifter har de 50 000 medlemmar i Sverige. Likt många andra dejtingsidor kan du registrera dig och spana in andra medlemmar gratis, men det krävs ett premium-medlemskap för att kunna kontakta andra. NextLove har en app både för iPhone och Android.


11. Qruiser

Qruiser recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppHBTQ
Lanserad2000
Gratis versionJa
Har appNej

Qruiser är egentligen ingen dejtingsida, utan ett community för HBTQ-personer där du också kan hitta vänner. Den förtjänar dock att omnämnas, då du har stora chanser att träffa en partner här. Sajten har funnits sedan 2000, och har ett stort antal medlemmar. Det är helt gratis att använda sajten, vilket är ett stort plus. Designen är dock ganska gammalmodig.


12. KristenDate

KristenDate recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppKristna
Lanserad2007
Gratis versionNej
Har appJa

KristenDate är en perfekt dejtingsida för dig med kristna värderingar – och är den största kristna dejtingsidan i Sverige. Medlemskapet kostar 49 kr/mån, och då får du tillgång till alla funktioner. Det finns även en app till iPhone och Android. Designen känns dock något gammalmodig.


13. Green Singles

Green Singles recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppVeganer
Lanserad2000
Gratis versionJa
Har appNej

Green Singles är en av de största dejtinsidorna för veganer och vegetarianer. Antalet medlemmar i Sverige är dock något begränsat. Du kan registrera dig gratis, men för att kunna nyttja alla funktioner krävs ett medlemskap. Designen är ganska daterad. Ett alternativ till Green Singles är annars grupper på Facebook, bland annat ”Vegosinglar” och ”VeganSinglar”.


14. Victoria Milan

Victoria Milan recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppGifta personer
Lanserad2010
Gratis versionJa
Har appJa

Victoria Milan lanserades 2010 och är en något kontroversiell dejtingsida ämnad för flirter och sexdejting. Du kan registrera dig gratis men för att nyttja hela sajten krävs det att du blir premium-medlem. I övrigt är sajten snygg och användarvänlig. Finns även en app till Android och iPhone. Största nackdelen är att det verkar finnas en del fejkade användare på sajten.


15. Norrlandskontakten

Norrlandskontakten dejting
OmdömeOmdöme 3
MålgruppBoende i Norrland
Lanserad2003
Gratis versionJa
Har appNej

Norrlandskontakten är en dejtingsida som har funnits ända sedan 2003. Dejtingsajten har över 50 000 medlemmar, och målgruppen är som namnet antyder personer boende i Norrland. Den är gratis att använda, och det är enkelt att registrera sig – så bor du i Norrland bör du definitivt ge den ett försök. En nackdel är att designen av sidan är gammalmodig och ej mobilanpassad.


16. Zoosk

Zoosk recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppAlla
Lanserad2007
Gratis versionJa
Har appJa

Zoosk är en av de större dejtingsidorna och har användare över jorden. Den har dock haft sin storhetstid, och peakade för några år sedan. Det är gratis att registrera sig, men för att du ska kunna skriva till andra medlemmar krävs ett premium-medlemskap. Det finns även en app för iPhone och Android.


17. Bodycontact

Bodycontact recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppSexuella kontakter
Lanserad1997
Gratis versionJa
Har appNej

Bodycontact är egentligen ingen dejtingsajt, utan en sajt för sexdating. Du som är ute efter en seriös relation bör alltså gå vidare. Sajten har funnits sedan 1997, och har ett stort antal medlemmar. Hur fördelningen män/kvinnor ser ut vågar jag inte uttala mig om. Sajten sägs funka bra för par som söker andra par eller killar.


18. Hemligg

Hemligg recension
OmdömeOmdöme 3
MålgruppSexuella kontakter
Lanserad2020
Gratis versionJa
Har appNej

Hemligg är en sajt/community för personer som gillar sex. Det är alltså inte heller någon dejtingsida i den bemärkelsen, utan en sajt för sexdejting. Hemligg öppnade relativt nyligen, och för att få tillgång till sajten så krävs en inbjudan (som du kan ansöka om på hemsidan).


19. JustKiss

Justkiss omdöme
OmdömeOmdöme
MålgruppUnga vuxna
Lanserad2020
Gratis versionJa
Har appNej

JustKiss.se är en relativt nystartad dejtingsajt som fungerar helt okej. Den har en del buggar, och eftersom sajten är så pass ny så är antalet medlemmar relativt litet. Ett fullvärdigt medlemskap kostar en del, men att starta ett konto är helt gratis. Det finns dock betydligt bättre dejtingsidor (högre upp på listan) som du bör använda innan du testar den här.


7 dejtingsidor att undvika

När man dejtar på nätet är det tyvärr ofrånkomligt att man titt som tätt stöter på fejkade profiler. Dessa går att finna överallt, vilka sajter eller appar man än använder, men på vissa ställen är de betydligt vanligare.

Jag tänkte bespara dig tid, energi och pengar genom att nämna ett par dejtingsidor som du bör undvika. Dels av egna erfarenheter, men också från vad jag läst på nätet. Undvik följande:

Academic Singles. Dejtingsida för akademiker. Verkar dessvärre ha ett stort antal fejkade profiler. Här har Expressen och SVT skrivit artiklar om sajten.

C-Date. Dejtingsida inriktad på tillfälliga sexkontakter. Verkar ha många fejkade profiler, och ska även vara svårt att säga upp abonnemang. Artikel från SVT.

be2. Dejtingsida som också verkar vara tvivelaktig. Artikel från SVT och Expressen.

Flirtmatch. En ”dejtingsida” som utan tvekan är en bluff. Nyhetsinslag från TV4.

Grannflirten. Liknande ”dejtingsida” som Flirtmatch. Verkar vara bluff rakt igenom.

Nordicflirt. Samma upplägg här. Bluff och båg.

Snabbflirt. Ytterligare en ”dejtingsajt” med chattoperatörer som får betalat för att chatta. Undvik!


Hoppas min sammanställning över de 19 bästa dejtingsidorna hjälper dig i ditt dejtande. Kom också ihåg att jag i det här inlägget endast har listat dejtingsidor, och inte dejtingappar. Jag har nämligen gjort en annan topplista, men då med de bästa dejtingapparna 2022.

Om du är runt 50-strecket så kan du dessutom spana in min lista över de 11 bästa dejtingsajterna för 50+.

Lycka till med ditt dejtande!