Elitsinglar omdöme

Elitsinglar – Recension. Fungerar Elitsinglar 2020?

I det här inlägget har jag skrivit en recension av dejtingsidan Elitsinglar – en dejtingsida för välutbildade singlar.

Elitsinglar recension

Elitsinglar – Summering

OmdömeOmdöme 4
MålgruppVälutbildade
Lanserad2013
Gratis versionJa
Har appJa

Fördelar 👍

  • Seriös dejtingsida
  • Gratis registrering
  • Matchmaking
  • Användarvänlig
  • Inga krav

Nackdelar 👎

  • Premium-medlemskap krävs för att skicka meddelanden
  • Få användare i småstäder


Elitsinglar är en dejtingsida som är lämpad för välutbildade singlar som vill träffa likasinnade (sajten har dock inga inkomstkrav eller andra krav). Om du känner dig träffad av beskrivningen bör du registrera dig och göra deras personlighetstest och matchmaking. Elitsinglar är enligt mig en av de bättre dejtingsidorna/dejtingapparna i Sverige för dig som söker ett seriöst förhållande. Det finns dock två nackdelar: 1) Premium-medlemskapet krävs för att skicka meddelanden. 2) Antalet användare i en del städer kan vara ganska litet. Bor du i någon storstad har du desto större möjlighet att träffa någon likasinnad. Att registrera sig är gratis, så var du än bor så bör du ge sajten ett försök, och se hur utbudet av singlar är i din stad. Lycka till!


1. Registrering

Att registrera sig hos Elitsinglar är gratis och enkelt. En fundering många verkar ha är om det finns några inkomstkrav eller andra kriterier för att få bli medlem. Svaret är nej. Det finns inga krav för att bli medlem, förutom att du ska vara minst 18 år gammal.

Som en del av registreringen så får du genomföra deras personlighetstest som sedan ligger till grund för deras ”matchmaking”. Här kommer några skärmdumpar från personlighetstestet:

Elitsinglar personlighetstest yrke
Elitsinglar längd
Elitsinglar personlighetstest
Elitsinglar säsong
Elitsinglar egenskaper
Elitsinglar viktigt i förhållande

Du får alltså svara på lite olika frågor om dig själv, samt dina intressen, karaktärsdrag och vad du söker hos en partner. Personlighetstestet är ganska mastigt, och tar mellan 10 – 20 minuter, beroende på hur snabbt du är.

Jag kan tycka att personlighetstestet är lite väl ingående och tidskrävande. Å andra sidan sållar det troligtvis bort en del personer som inte är seriösa nog att orka beskriva sig själva på ett bra sätt.

Efter att du gjort klart registreringen så kommer du till en startsida där du kan välja premium-medlemskap. Jag tycker du bör avvakta med att köpa något, utan istället gå vidare som gratismedlem. Uppe i högra hörnet klickar du då på ”Hoppa över”:

Elitsinglar hoppa över

2. Pris

Det är 100% gratis att registrera sig på Elitsinglar. Men liksom på många andra dejtingsidor så krävs det ett premium-medlemskap för att få full tillgång till hela sajten. Hos just Elitsinglar så krävs det att du har ett premium-medlemskap för att kunna interagera med andra medlemmar. Dessvärre är priserna ganska höga. Här nedanför ser du kostnaderna för att bli premium-medlem:

Elitsinglar pris
VaraktighetTotaltPris/mån
3 månader2097 kr699 kr
6 månader2994 kr499 kr
12 månader2988 kr249 kr

När du blir premium-medlem så får du lite olika fördelar, bland annat att du kan se profilbesökare, läsa personlighetsprofiler, läskvittenser etc. Men den viktigaste fördelen är givetvis att du kan skicka meddelanden till andra medlemmar samt se deras profilbilder.

Priserna är enligt mig ganska höga, vilket helt klart är en av nackdelarna med Elitsinglar. Om du vill bli Premium-medlem är det dock inte lönt att välja 6-månaders-alternativet, utan det mest lönsamma är att välja 3 månader eller 12 månader (se tabellerna ovan).


3. Funktioner

På Elitsinglar finns det huvudsakligen två funktioner. Genom ”Partnerförslag” får du förslag på potentiella partners, som matchas utifrån hur du svarat på personlighetstestet. Så här kan det se ut:

Elitsinglar partnerförslag

Det finns även en flik som heter ”Lyckträff”, som fungerar lite som Tinders swipe-funktionalitet. Du får upp en person, som du sedan kan kryssa ”ja” eller ”nej” för:

Elitsinglar Lyckträff

Jag tycker detta är bra funktioner, men jag hade också gärna sett en vanlig sök-funktion, där man kan filtrera på lite olika parametrar.


4. App

Elitsinglar app

Elitsinglar har en app som är enkel att använda. Du kan välja att antingen använda Elitsinglar genom appen eller hemsidan, personligen föredrar jag dock hemsidan. Här är betygen på App Store och Google Play:

  • App Store: 3,3/5
  • Google Play: 2,5/5

5. Fejkade profiler

Av mina erfarenheter, samt efter att ha läst diverse recensioner och omdömen så verkar Elitsinglar ha ett väldigt lågt antal fejkade profiler.


6. Vanliga frågor

Här besvarar jag några vanliga frågor om Elitsinglar.

👍 Finns det några krav för att bli medlem hos Elitsinglar?

Nej, det finns inga inkomstkrav eller andra kriterier du behöver uppfylla för att bli medlem hos Elitsinglar. Det enda som krävs är att du är minst 18 år gammal.

👍 Vad kostar det att bli medlem hos Elitsinglar?

Det är helt gratis att bli medlem hos Elitsinglar. Priset för ett premiummedlemskap är dock 249 – 699 kr/mån.

👍 Hur kommer jag i kontakt med Elitsinglar?

Enklaste sättet att komma i kontakt med Elitsinglar är genom deras kontaktformulär (och sedan väljer Kontakta oss).

👍 Är Elitsinglar ett skämt?

Elitsinglar är inget skämt, utan en seriös dejtingsida. Däremot finns det en skämt-sida som heter Elitsniglar, som definitivt är ett skämt.

👍 Hur säger jag upp mitt premiummedlemskap?

Vill du säga upp ditt premiummedlemskap så kan du följa den här guiden.


7. Sammanfattning

Omdöme 4

Sammanfattningsvis så anser jag att Elitsinglar är en bra dejtingsida för dig som är akademiker/välutbildad och vill hitta likasinnade. Du hittar (nästintill) endast medlemmar med samma mål – ett seriöst förhållande. Sajten (och appen) är användarvänlig och har bra funktioner. Nackdelarna är dock att det krävs ett (något dyrt) premium-medlemskap, samt att antalet medlemmar är begränsat i mindre städer. Det är dock gratis att registrera sig, så du bör definitivt ge Elitsinglar en chans och se hur utbudet ser ut i din stad. Lycka till!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *